Indicore Tick Data

All posts which do not fit into any other sections of the forum.

Moderator: admin

Indicore Tick Data

Postby ftpdotnet » Thu Mar 29, 2018 2:33 am

Hey guys!

I need your help...

I try to create a new indicator which is based on tick data.
Unfortunately I cannot test this in a proper way.

In Indicore I cannot set a custom file within the quotes manager.
Also the quotes manager only simulates tick data. (8 ticks or so per minute)
Although there would be a documentation for custom price data HERE.

also HERE on the very last sentence, it is said that
the market simulation is an open API, thus, for such a tricky case, you can easily implement custom simulation and backtesting routines.


has anybody tried something similar already?
how can I create some custom simulation and backtesting routine?

Also when I try to run the indicator within Trading Station Simulation mode, it looks like there are only a few ticks per minute simulated (Same as within Indicore Debugger)....

Any help would be appreciated.

Kind regards
ftpdotnet
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:50 am

Re: Indicore Tick Data

Postby ftpdotnet » Fri Mar 30, 2018 7:45 am

I just found out about the Historical Data Downloader :)
I do have something similar.... I do already have a bunch of tick data....

now my question is, how to integrate this tick data to the quotes manager, or create a custom source for the quotes manager.

does anybody know, if this is possible?
ftpdotnet
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:50 am

Re: Indicore Tick Data

Postby ftpdotnet » Mon Apr 02, 2018 4:02 pm

come on guys...
about ~2200 views within 3 days and there is no reply yet?

does nobody have an idea?
(btw i was also not able to get it to run with the IndicatorRunner.exe tool (which is barely documented) -> also i think i am not able to view the output then within tradingstation on a graph, am i?)

if nobody has an idea, please add a comment that you also wish to do something similar...
maybe we can push it to the roadmap of indicore / trading station...

Kind regards
ftpdotnet
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:50 am

Re: Indicore Tick Data

Postby Apprentice » Tue Apr 03, 2018 4:03 am

Forwarded/Delegated to the Omsk development team.

I'm sorry you waited, I took a few days off for Easter holidays.
User avatar
Apprentice
FXCodeBase: Confirmed User
 
Posts: 19220
Joined: Thu Dec 31, 2009 11:59 am
Location: Zagreb, Croatia

Re: Indicore Tick Data

Postby ftpdotnet » Tue Apr 03, 2018 3:11 pm

Thank you very much Apprentice.

Will you add a post here, if it gets into development / is released?

btw: Indicore is not open source, right?
I guess, there would be lots of help from within the community... :)

Kind regards, and again, thank you
ftpdotnet
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:50 am


Return to General Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests