Page 1 of 20

Strategy Builder

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 1:30 pm
by Apprentice
SB.png

This is a concept, the first beta version of the Strategy Builder.

Currently supports most standard indicator.
Use a very primitive algorithms.

These are areas on which i should continue to work.

With it you can generate, test and trade, different strategies.
Strategy Builder.lua
(25 KiB) Downloaded 6275 times


If you use Pivot indicator, use Historical mode.

Supported Indicators are "TSI", "RSI", "EMA" , "MVA", "KAMA", "PPMA", "TMA", "ADX", "DMI", "AROON",
"ARSI", "HA", "ICH", "MD", "SAR", "CCI", "MACD", "RLW", "SFK", "ROC", "SSD",
"STOCHASTIC", "KRI", "TMACD", "ZZZCOMPOSITE", "PERCENTAGE PRICE FOLLOWER", "FIBOAVERAGES", "RB_CLEAR", "ITREND", "AC", "AO", "PIVOT","STOCHRSI",
"HASM", "DSS", "SMMA", "REGRESSION", "TRENDSTOP","ST", "HMA", "QQE", "LRS","LAGUERRE_RSI","LAGUERRE_FILTER"

Re: Strategy Builder

PostPosted: Thu Oct 14, 2010 4:17 pm
by borsaty
Dear
Please can you make strategy where it can take buy and sell pending order at specific breakout time example ( low and high for the period 3am and 6am i.e before London session by three hours ) or any other time
and indicator which can draw box for this period
the parameter
# Begin Period
# End Period
# Box End
# Number of lot
# Buy and sell or buy only or sell only
# Box breakout offset ( number of pips added to the high for buy position or subtracted from the low for sell position

sorry for my poor language
thanks so much for your help
Selim Selim
sasco_me@yahoo.com

Re: Strategy Builder

PostPosted: Fri Oct 15, 2010 7:59 am
by Nortal
Great idea borsaty, I trade the london breakout. If you create a automatic box, you can use a breakout indicator, I find it here viewtopic.php?f=17&t=966&hilit=breakout. ;)

Re: Strategy Builder

PostPosted: Sun Oct 17, 2010 9:40 am
by borsaty
thanks

Re: Strategy Builder

PostPosted: Fri Oct 22, 2010 2:32 pm
by kanaphe
hi ? it seems that the strategy builder only woks on a single time frame.if it can b used on multiple time frames please le mi know coz i use tha 4hr to determine the direction of the trend and trade the 30min charts.thanks for the good work.

Re: Strategy Builder

PostPosted: Thu Oct 28, 2010 1:56 pm
by Lucas Izidoro
I was able to load Strategy Builder without a problem. However, when trying to replicate the Backtest function shown on fxcodebase (download/file.php?id=1912&mode=view) I ran into the problem shown in the attached screenshot. The backtest just shows a horizontal line for equity – in other words, it doesn’t work. Am I doing something wrong here?

Re: Strategy Builder

PostPosted: Thu Oct 28, 2010 3:10 pm
by Apprentice
Set Allow Strategy to Trade parametar no Yes

Re: Strategy Builder

PostPosted: Fri Oct 29, 2010 7:11 am
by sunshine
Hello,
It seems that you've set the parameter for the strategy, not for the indicator.

To allow a strategy to trade when backtesting, you should set the parameter "Allow trading" to "Yes" for the strategy chosen in the properties of the BACKTEST indicator.
For this:
1. Open the BACKTEST properties.
2. Click Signal and then click the appeared button.
3. The Strategy Properties dialog will appear.
4. Set the parameter "Allow Trading" to "Yes".
5. Click OK.

Hope this will help.

Re: Strategy Builder

PostPosted: Fri Oct 29, 2010 9:16 am
by Lucas Izidoro
It worked. Thanks for the help.

Re: Strategy Builder

PostPosted: Sat Nov 06, 2010 11:41 am
by Apprentice
Inverse Indicator Logic Added.

The Strategy now checks, whether selected Indicator is Supported.

If the required indicator is not supported, post a request, in order to add support for the requested indication.