FXCM Forex Trading

Thrust Bar

Custom MT4 expert advisors published here.

Moderator: admin

Thrust Bar

Postby Alexander.Gettinger » Wed Jun 04, 2014 1:12 pm

Original LUA indicator: viewtopic.php?f=17&t=60137.

Thrust_Bar_MQL.PNG


Download:
Thrust_Bar.mq4
(1.68 KiB) Downloaded 657 times
Alexander.Gettinger
FXCodeBase: Confirmed User
 
Posts: 2779
Joined: Wed Mar 31, 2010 9:40 pm
Location: Russia, Omsk

Re: Thrust Bar

Postby PaulEamonn » Sat Oct 25, 2014 9:26 am

Hi Alexander

Many thanks for putting up an MT4 version of the .Lua Thrust Bar indicator. Apologies for not having replied earlier but, for some reason, I didn't get notified that there had been a new post on the thread.

I've managed to get the indicator uploaded on to the chart which is good for me. However, can I be a pain and ask if it can to modified to sound an alarm and show a msgbx when the last tick makes the Open/Last Price spread equal to the ATR*Multiplier in real time?

If this can be done it would improve the indicator's usefulness loads as it would mean I don't need to keep on returning to the PC to check to see if there are any Thrust Bars.

Many thanks in advance.
Regards
Paul Eamonn

If it's important to you, you will find a way.
If not, you'll find an excuse.
PaulEamonn
 
Posts: 23
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:02 am
Location: Northamptonshire England.

Re: Thrust Bar

Postby PaulEamonn » Thu Jan 19, 2017 12:29 pm

Well, it's been a while since I posted the above request and, as I haven't had an answer, I thought I'd try again just in case it wasn't seen last time.

Adding an alert to this indicator would really help me if it can be done.

Thanks in advance.
Regards
Paul Eamonn

If it's important to you, you will find a way.
If not, you'll find an excuse.
PaulEamonn
 
Posts: 23
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:02 am
Location: Northamptonshire England.

Re: Thrust Bar

Postby Apprentice » Fri Jan 20, 2017 4:45 am

Your request is added to the development list, Under Id Number 3724
If someone is interested to do this task, please contact me.
User avatar
Apprentice
FXCodeBase: Confirmed User
 
Posts: 17175
Joined: Thu Dec 31, 2009 11:59 am
Location: Zagreb, Croatia

Re: Thrust Bar

Postby PaulEamonn » Fri Jan 20, 2017 11:25 am

Thanks Apprentice.
Regards
Paul Eamonn

If it's important to you, you will find a way.
If not, you'll find an excuse.
PaulEamonn
 
Posts: 23
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:02 am
Location: Northamptonshire England.

Re: Thrust Bar

Postby Apprentice » Sun Mar 12, 2017 1:46 pm

Try it now.
User avatar
Apprentice
FXCodeBase: Confirmed User
 
Posts: 17175
Joined: Thu Dec 31, 2009 11:59 am
Location: Zagreb, Croatia

Re: Thrust Bar

Postby PaulEamonn » Wed Mar 15, 2017 12:56 pm

Hi Apprentice - thanks for doing this. The problem is I can't seem to make any alarm sound. I've got the indie loaded onto my charts and, when a thrust bar is formed, the msgbx comes up, but there isn't any audible alarm and I can't see any way to set one up.

Can you help me with this please?
Regards
Paul Eamonn

If it's important to you, you will find a way.
If not, you'll find an excuse.
PaulEamonn
 
Posts: 23
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:02 am
Location: Northamptonshire England.

Re: Thrust Bar

Postby Mandelbrot » Wed Mar 15, 2017 6:09 pm

The sound should be automatic since the Alert is composed of both the Message Box and the Sound.

Can you check Tools->Events and see if the Alert sound is not disabled?

If even with that it still does not work then a PlaySound() can be added.

Note: The sound file must be located in terminal_directory\Sounds or its sub-directory. Only WAV files are played.

ScreenHunter_418 Mar. 15 15.09.jpg
Mandelbrot
 
Posts: 5
Joined: Fri Mar 11, 2016 11:33 am

Re: Thrust Bar

Postby Apprentice » Thu Mar 16, 2017 5:02 am

Your request is added to the development list, Under Id Number 3765
If someone is interested to do this task, please contact me.
User avatar
Apprentice
FXCodeBase: Confirmed User
 
Posts: 17175
Joined: Thu Dec 31, 2009 11:59 am
Location: Zagreb, Croatia

Re: Thrust Bar

Postby PaulEamonn » Thu Mar 16, 2017 7:58 am

Mandelbrot - You got it in one!

With the old indie I could have the 'Enable' box unchecked in the Events tab and the alarm would still ring. Obviously, with the new system this isn't possible.

So the sound is now working. However, one unwelcome change that I've noticed is that the alarm only rings once when a thrust bar is recognized as having been formed. With the old method the alarm used to ring repeatedly each time a new tick came in right up until the close of the thrust bar. I know this sometimes produced a cacophony of sound, but it was impossible to miss whereas the single iteration of the alarm is.

Is it possible to have the alarm repeat with every new incoming tick like with the old method?
Regards
Paul Eamonn

If it's important to you, you will find a way.
If not, you'll find an excuse.
PaulEamonn
 
Posts: 23
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:02 am
Location: Northamptonshire England.

Next

Return to MT4 Expert Advisors

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests